Marraskuu – vauhdikasta koulutuksen suunnittelua

aulanko02

Dialogisen puheterapian tuki ry:n hallituksen tiimi kävi 15.-16.11. Aulangolla työstämässä tulevan talven koulutuspäivien luentosisältöjä. Aihe on tärkeä ja tiimiläisten omien käytäntöjen ja kokemusten yhdistäminen luentosisällöiksi oli innostavaa. Eivätkä Aulangon puitteetkaan (luentosalimahdollisuudet, ruoka ja kylpyläosasto) tuottaneet pettymystä!

Aulanko01

Tässä pieni maistiaispala pohditusta:

”Dialogissa lapsen kanssa puheterapeutti on hoitoprosessissa aina lapsen puolella, muttei koskaan vanhempia vastaan. Terapeutti työskentelee lasta tunnetasolla kannatellen, vahvasti läsnä olevassa vuorovaikutuksessa, lapsen leikin äärellä, lapsen leikkiä sotkematta. Terapeutti ei tiedä asioita lapsen puolesta vaan on kuulolla lapsen ajatuksille, kokemuksille ja tunteille.

(Varhainenkin) leikki on aina lapsen ensimmäinen kieli ja sen varaan terapeutti lähtee lapsen kanssa rakentamaan toimivaa vuorovaikutusta ja mielekästä kieltä. Dialogissa leikkien lapsen kommunikointitaitojen kuntoutus tuottaa hyvää tulosta lapsen sisäistäessä taidot vahvasti, ja työssä on paljon iloa. Vanhempien merkitys terapialle on suuri.”

leikki01

Hallituksen tiimi toivottaa lämpimästi kaikki Suomen puheterapeutit tervetulleeksi koulutukseen. Pääset koulutuksen ohjelmaan ja ilmoittautumiskäytäntöihin tästä.

HUOM! Muistathan osallistua myös yhdistyksen logokilpailuun vuoden 2013 loppuun mennessä!

Linkkejä leikkiaiheeseen:

Jari Sinkkosen haastattelu leikin puuttumisesta ja leikin avulla aggressionhallinnan kehittymisestä

Leikistä varhaiskasvatuksessa

Jukka Mäkelä: lapsena yhdessä koettu ilo ehkäisee mielenterveysongelmia